Grunnkurs i WordPress

Kurs i WordPress

Har du lyst å lage nettside selv, starte en blogg eller friske opp et gammelt nettsted? Da er et kurs i WordPress et ideelt startpunkt for å bli fortrolig med hvordan WordPress fungerer.

WordPress har lett for å virke overveldende i starten, men ved å lære det grunnleggende først, vil du bli komfortabel med å håndtere WordPress på egen hånd, uten at du trenger å lete blant de mange løsningene som finnes på Internett eller YouTube.

Hvorfor velge WordPress?

WordPress er verdens mest populære publiseringsplattform på nettet, og brukes av alt fra hobbybloggere til store bedrifter og nyhetssider. Det er anslått at mer enn 35% av alle nettsider på Internett er bygget på WordPress.

Denne utrolige populariteten skyldes en kombinasjon av brukervennlig, fleksibilitet og kraftige funksjoner. WordPress er dessuten open source, noe som betyr at det er en hel verden av utviklere som hele tiden jobber for å gjøre WordPress bedre og sikrere.

WordPress er opprinnelig en enkel personlig blogg med et minimalistisk design, men kan også være en sterk nettbutikk med mange moderne funksjoner. Det er fordi du kan installere fra uendelig mange temaer og plugins for å tilpasse design eller utvide funksjonaliteten til å dekke de fleste behov.

Lærer du å bruke WordPress har du en verdifull ferdighet i denne digitale tidsalderen. Ved å utføre et kurs i WordPress kan du enkelt lage og vedlikeholde din egen nettside, uten å være avhengig av andre. Det kan også åpne dører til nye jobbmuligheter, siden mange bedrifter ser etter folk med WordPress-ferdigheter.

WordPress for Nybegynnere

Når du undersøker WordPress på nettet, kan det raskt virke litt overveldende eller gi inntrykk av at plattformen er komplisert. Det er det egentlig ikke: WordPress er laget for at hvem som helst skal kunne bruke det.

Når du har installert WordPress kan du styre alt fra et intuitivt dashboard som gjør det enkelt å navigere, selv for en komplett nybegynner. Du trenger bare å lære det grunnleggende først, etterpå vil du kunne mestre alt fra å publisere nytt innhold, til å endre design eller funksjonalitet.

Et kurs i WordPress vil lære deg alt dette, steg for steg. Nettkurset WordPress for Nybegynnere er et utmerket startpunkt for deg som ønsker å bli komfortabel med å bruke WordPress på egen hånd. Inkludert er omfattende veiledning om hvordan du installerer, bygger og tilpasser egen nettside eller blogg fra grunnen av.

Kurset dekker mange viktige emner:

  • Installer WordPress på egen datamaskin, eller på webhotell med eget domenenavn
  • Gjennomgang av kontrollpanel, brukergrensesnitt, innstillinger og konfigurasjon
  • Hvordan lage og publisere innhold ved hjelp av den nye blokkeditoren Gutenberg
  • Valg av tema og hvordan tilpasse utseende med klassiske eller blokkbaserte temaer
  • Legge til funksjoner og flere muligheter i WordPress med utvidelser eller plugins
  • Bygge moderne sider fra grunnen av, eller ved hjelp av ferdige maler og wireframes
  • Nødvendige vedlikeholdsrutiner for å se til at nettstedet er oppdatert, stabilt og sikkert

Dette er et kurs i WordPress som er spesielt utformet for de som har liten eller ingen erfaring med WordPress tidligere. Det eneste du trenger er grunnleggende datakunnskaper (som hvordan bruke en tekstbehandler, sende en e-post eller handle noe på nettet).

Hvis det er noe som er uklart, eller du synes at noe er vanskelig, kan du benytte brukerstøtte ved å sende en privat melding til instruktøren, eller poste et spørsmål i forumet.

Kurs og et oppslagsverk

Å mestre WordPress er en reise, og som med alle reiser, trenger man veiledning. Dette er ikke bare et kurs i WordPress, men også et oppslagsverk du kan stole på underveis og etter at kurset er fullført.

Innholdet i kurset er ryddig sortert i overordnede temaer (leksjoner) som inneholder en rekke mindre emner. Dette gjør at kurset også fungerer som et verdifullt oppslagsverk for fremtiden. Når du møter et problem eller trenger en påminnelse om noe, kan du enkelt gå tilbake til det relevante kursinnholdet.

Kursinnholdet oppdateres

Vi lever i en digital tid hvor teknologien og verktøyene vi bruker, konstant utvikler seg og forbedres. Derfor er det viktig at den kunnskapen du har, også holder tritt med disse forandringene. Dette er noe vi er svært opptatt av.

Kursinnholdet er derfor ikke statisk, i motsetning til mange andre kursleverandører. Vi ønsker å levere oppdatert kunnskap så langt det er mulig, derfor er vårt kurs i WordPress en levende ressurs som vokser og utvikler seg sammen med WordPress.

LES OGSÅ: Oversikt alle WordPress-utgivelser

Når WordPress endrer noe vesentlig i måten ting gjøres på, eller det utvikles nye funksjoner, kan du være trygg på at vi vil forsøke å oppdatere de berørte emnene så raskt vi kan.

Fordeler med et strukturert nettkurs

Det finnes utvilsomt et hav av gratis ressurser, blogginnlegg, og YouTube-videoer som tar for seg ulike aspekter av WordPress.

Disse kan være verdifulle, men de kommer også med deres egen utfordringer. Materialet er ofte spredt, ustrukturert, og det kan være vanskelig å vite hvilken informasjon man kan stole på. I tillegg kan det være tidkrevende å skulle søke etter svar hver gang man møter et problem.

Med vårt nettkurs WordPress for Nybegynnere, får du en helhetlig og strukturert læringsopplevelse.

Vi har satt sammen et komplett kurs som tar deg med på reisen fra å være nybegynner til å bli en trygg og selvstendig WordPress-bruker. Alt du trenger er samlet på ett sted.

Kurset er satt sammen av en instruktør som har mange år erfaring med WordPress, som har brukt mye tid for å gjøre stoffet så enkelt og forståelig som mulig. Informasjonen du får er pålitelig, oppdatert og du har mulighet til å stille spørsmål og få veiledning underveis.

Kurs i WordPress er en investering som sikrer deg en effektiv og støttende læringsprosess. Du trenger ikke navigere gjennom det uendelige havet av ressurser på egenhånd, i stedet kan du følge en veletablert sti mot mestring av WordPress.

Relaterte innlegg

Kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *