Grunnkurs i WordPress

Kurs i WordPress

Har du lyst å lage en nettside, starte en blogg eller friske opp et gammelt nettsted? Da er et kurs i WordPress et perfekt utgangspunkt for å bli fortrolig med hvordan WordPress fungerer.

For de som er nye til WordPress, tilbyr plattformen et brukervennlig kontrollpanel som lar deg styre alle deler av nettstedet. Fra å velge utseendet som resonnerer med hvordan du vil nettstedet skal se ut, til å forstå viktigheten av utvidelser (plugins) for å legge til funksjoner, dekker et kurs i WordPress alt du trenger for å komme i gang.

Som nybegynner kan WordPress virke overveldende i starten, men ved å ta et kurs får du en trinnvis innføring som gjør at du blir raskt komfortabel med å håndtere systemet på egen hånd, uten at du trenger å lete blant de mange løsningene som finnes på Internett eller YouTube.

Hvorfor velge WordPress?

WordPress dominerer på Internett som det mest foretrukne publiseringssystemet, og finnes på alt fra små personlige blogger til store bedriftsnettsteder. WordPress har en unik brukervennlighet og fleksibilitet, paret med kraftige funksjoner.

WordPress-plugins

Opprinnelig er WordPress en enkel bloggplattform med et minimalistisk design, men kan forvandles til nesten alle typer nettsted, som til eksempel en nettbutikk, medlemsportal eller nyhetsmagasin. Det er fordi du kan installere fra uendelig mange temaer og plugins for å tilpasse designet, eller utvide funksjonaliteten til å dekke de fleste behov.

Fordi WordPress er åpen kildekode (open source) og har støtte fra utviklere over hele verden, er det mange som arbeider for å gjøre plattformen bedre, sikrere og mer imponerende for hver dag som går.

WordPress-temaer

Investerer du tid i å lære WordPress, vil du utruste deg med ferdighetene du trenger for å lage, tilpasse, administrere og optimalisere ethvert nettsted på en måte som overgår konkurrentene.

Hvorfor ta et kurs

Når du begynner å lete på Internett om hvordan du lager din egen nettside eller blogg med WordPress, finner du raskt mange ulike veiledninger å følge.

En vanlig utfordring er at disse veiledningene ikke forklarer det grunnleggende først, men tar det som en selvfølge at dette er noe du allerede kan.

For nybegynnere gjør dette at WordPress-plattformen fort virker overveldende og komplisert.

Kursplattform med kurs i WordPress

Et kurs i WordPress derimot, designet med nybegynnere i tankene, hvor du får lære det gunnleggende først, lar deg danne et solid fundament for hvordan bruke plattformen.

Dette inkluderer trinnvise instruksjoner for å komme i gang med WordPress, enten på datamaskinen din, eller på et webhotell med eget domenenavn. Videre lærer du hvordan logge inn i kontrollpanelet, hva alle valgene betyr og hvordan ting fungerer.

Det neste steget er å lære seg hvordan bruke større komponenter i WordPress som til eksempel blokkeditoren, hvordan du installere temaer for å tilpasse utseendet, lage menyer eller legge til funksjoner med utvidelser (plugins).

Fordi «Grunnkurs i WordPress» her hos eStudium lærer deg alle disse tingene i riktig rekkefølge, er dette et utmerket startsted for alle som ønsker å bli komfortabel med å bruke WordPress på egen hånd.

Kurs i WordPress dekker mange viktige emner:

  • Installer WordPress på egen datamaskin, eller på webhotell med eget domenenavn
  • Gjennomgang av kontrollpanel, brukergrensesnitt, innstillinger og konfigurasjon
  • Hvordan lage og publisere innhold ved hjelp av den innebygde blokkeditoren
  • Informasjon om temaer og hvordan tilpasse utseendet og utformingen på nettstedet
  • Legge til funksjoner med utvidelser eller plugins i WordPress for flere muligheter
  • Sette sammen moderne sider eller innlegg fra grunnen av, eller ved hjelp av ferdige maler
  • Nødvendige vedlikeholdsrutiner for å sikre at nettstedet alltid er oppdatert, stabilt og sikkert

Det eneste du trenger for å fullføre kurset er grunnleggende datakunnskaper. Hvis du vet hvordan bruke en tekstbehandler, sende en e-post eller handle noe på nettet, har du allerede forkunnskapen du trenger.

Hvis du har spørsmål underveis, eller synes noe er vanskelig, kan du sende en melding inne i kursportalen til instruktøren, eller skrive et spørsmål i forumet.

Oppslagsverk

En fordel ved å ta et kurs i WordPress, er ikke bare den verdien kursvideoene gir deg der og da, men de kan fungere som et oppslagsverk som du kan gå tilbake til senere.

Kurset er ryddig sortert i leksjoner (overordnede temaer) som består av mange mindre emner, noe som gjør det helt uproblematisk å finne tilbake til innholdet du vil se.

Enten du står fast et sted eller bare ønsker å friske opp kunnskapen din, er videoene ikke mer enn noen klikk unna. Dette gjør kurs i WordPress til en investering som fortsetter å gi avkastning lenge etter kurset er fullført.

Du kan se kursvideoene så mange ganger du bare vil.

Kursinnholdet oppdateres

Vi lever i en tid hvor teknologien og verktøyene vi bruker utvikler seg og forbedres hele tiden. Det er vi i eStudium også opptatt av, derfor forsøker vi å holde tritt med alle disse endringene.

LES OGSÅ: Oversikt alle WordPress-utgivelser

Fordi vi ønsker å levere oppdatert kunnskap, blir noen av kursene oppdatert så ofte som 2-3 ganger om året. Det trenger ikke være store oppdateringer, men det er de endringene som trengs for at du skal kunne de nyeste metoder, funksjoner og muligheter.

Informasjon om oppdateringer til et kurs blir publisert i kursgruppen, og i de tilfeller hvor det er større endringer sendes det ut et varsel på e-post.

Vanlige spørsmål (FAQ)

Finnes det WordPress-kurs som er gratis?

Ja, det finnes nok av kurs og veiledninger for WordPress som er helt gratis. Betalte kurs er imidlertid mye bedre planlagt, tilbyr bedre innsikt, personlig veiledning og et mer omfattende innhold.

Er WordPress vanskelig å lære?

Nei, det er ikke det. WordPress er kjent for sitt brukervennlige og intuitive grensesnitt. Ved å ta et kurs for nybegynnere, kan hvem som helst lære å bruke det.

Hvor lang tid tar det å fullføre kurs i WordPress?

Hvor lang tid det tar vil alltid være litt individuelt. Mange av de som har tatt kurs hos eStudium fullfører i løpet av 3-10 dager, mens andre bruker lenger tid. Det er hvor mye tid du bruker hver dag på kurset, som bestemmer hvor lang tid det tar.

Kan jeg lage et profesjonelt nettsted med WordPress?

Absolutt. WordPress er en kraftig plattform som brukes av enkeltpersoner og bedrifter for å bygge alt fra enkle blogger til komplekse bedriftsnettsteder.

Er det mye bruk av kodespråk i WordPress?

Nei, en av fordelen med WordPress er at det ikke kreves programmeringskunnskaper for å bygge eller administrere et nettsted.

Kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *