SIKKERHET

PERSONVERN

Personvern og datasikkerhet er viktig for oss.

personvern og datasikkerhet lq

Nedenfor er vår personvernerklæring som dekker hvilke opplysninger vi samler inn og hvorfor. Vær oppmerksom på at vi kan endre innholdet fra tid til annen. Vi oppfordrer alle til å lese personvernerklæringen for å holde deg oppdatert på eventuelle endringer.

Ved bruk av en eller flere tjenester på våre nettsider, bekrefter du at du godtar personvernerklæringen og tjenestevilkårene vi har satt. Hvis du på noe tidspunkt ikke godtar, eller av en eller annen årsak ikke kan overholde betingelsene som er gitt, kan du heller ikke bruke tjenesten.

Innholdsfortegnelse

Oppsummert

Hos eStudium følger vi noen enkle, helt fundamentale prinsipper.

  • Vi spør ikke etter personlig informasjon helt uten videre.
  • Vi lagrer kun informasjon som er obligatorisk for å holde driften i gang.
  • Vi lagrer ikke detaljer for kredittkort eller detaljert informasjon om betaling.
  • Vi deler ikke personlig informasjon med offentligheten.

eStudium vil bare samle inn de opplysningene som er nødvendige for å behandle en ordre eller tjeneste du har kjøpt. Hvilke opplysninger som samles inn kan variere, men vil i hovedsak være begrenset til navn, e-post, firma, adresse, postnummer, sted og telefonnummer.

I tillegg samler vi inn generell informasjon som nettlesere og servere typisk gjør tilgjengelig. Dette er informasjon som, men ikke begrenset til, språk, nettlesertype, referanser, henvisninger, dato og klokkeslett for besøket.

Dette er generelle opplysninger som brukes til å forstå bruken av nettstedet, finne feil, rapporter til å (for eksempel) vise trender eller for å kunne forbedre tjenesten og hindre misbruk.

Detaljert

Tjenesten eies av R. STRØMSNES ENK (org. nr 918881603) heretter kalt «eStudium»«estudium.no»«vi»«oss» eller «vår». Nettstedadressen vår er estudium.no og kontaktinformasjon finnes på denne siden.

Hvilke opplysninger som samles inn

Dersom du har kjøpt et produkt eller en tjeneste fra eStudium, vil vi samle inn de nødvendige opplysninger for å behandle og levere ordren du har kjøpt. Hvilke opplysninger dette er kan variere, men vil i hovedsak være begrenset til navn, e-post, firma, adresse, postnummer, sted og telefonnummer.

Opplysninger kan også omfatte kommentarer, spørsmål, omtaler, oppgaver, fremgang, bilder og annen valgfri informasjon du sender til oss eller registrerer på nettstedet.

For de som har en brukerkonto, login eller er registrert kunde hos eStudium, vil informasjon og detaljer knyttet til besøkene dine på våre nettsider registreres. Dette er opplysninger som datatrafikk, sidevisninger, tidsbruk, demografiske og geografiske data.

Sosialt

Hos eStudium sine nettsider kan du skrive kommentarer, eller kommunisere via ulike sosiale kanaler som grupper og forum etc. Når du bruker noen av disse, lagres informasjonen du skrive inn, dato, klokkeslett, IP-adresse og nettleserversjon. En anonym tekststreng, også kalt hash, kan også bli sendt til Gravatar for å undersøke om du har en konto der.

Når bidraget blir godkjent vil profilbildet knyttet til e-postadressen, eller brukerkontoen din hos eStudium, være synlig for de som har tilgang til den sosiale kanalen du benyttet deg av.

Dersom du laster opp bilder, dokumenter eller andre filer til eStudium, bør du derfor unngå å laste opp noe som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS) eller andre opplysninger som strengt tatt ikke kreves.

eStudium oppfordrer alle til å ikke sende opplysninger som ikke er nødvendige for hva henvendelsen eller bidraget gjelder.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar, eller bruker sosiale kanaler på våre nettsider, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel, og er der for å gjøre ting lettere for deg. Da trenger du ikke å skrive inn obligatorisk informasjon på nytt neste gang du (til eksempel) legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Når du besøker innloggingssiden, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Dersom du logger deg inn på våre nettsider, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer informasjonen din og hvilke valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises.

Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg kan vare i to uker eller mer. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer innhold til nettstedet, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men en ID til innholdet du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Når noen deltar på kurs eller tar del i andre interaktive tjenester hos eStudium, blir det opprettet flere informasjonskapsler som til eksempel lagrer fremdriften din. Dette er for å gjøre ting lettere og mer praktisk for deg, til eksempel slik at du ved neste besøk kan fortsette der du avsluttet.

Funksjoner fra andre nettsted

Innhold på våre nettsider kan inkludere innebygd innhold som (til eksempel) video, bilder, artikler etc. Innebygd innhold fra andre nettsted oppfører seg nøyaktig på samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som innholdet opprinnelig kommer fra.

Selv om vi bare velger å bruke anerkjente tjenester med godt rykte og renommé, kan disse nettstedene samle inn opplysninger om deg utenfor vår viten eller kontroll, bruke informasjonskapsler og spore hvilke valg du gjør.

E-postmeldinger

Hvis du har brukerkonto hos eStudium og (eller) gitt oss din e-postadresse, kan vi sende deg informasjon relatert til tjenesten, informasjon om nye produkter, sosiale kanaler, forespørsler om tilbakemelding, aktivitet eller andre opplysninger tilknyttet våre nettsider.

eStudium streber etter å holde mengden e-postutsendelser til et minimum. Antall e-postmeldinger vil i stor grad være basert på hvor aktiv du er på nettstedet, og hvor ofte du er interaktiv med tjenesten.

Du kan melde deg av eller på våre nyhetsbrev, og til en viss grad begrense hvilke e-postutsendelser du mottar fra eStudium. Om ikke alle, vil mange av meldingene gi deg muligheten til å melde deg av eventuelle fremtidige utsendelser.

Analyse

Hos eStudium samler vi inn generell (anonym) informasjon som nettlesere og servere typisk gjør tilgjengelig. Dette er informasjon som språk, nettlesertype, referanser, henvisninger og dato/klokkeslett for besøket.

Analysetjenesten vi bruker er primært Google Analytics, en tjeneste fra Google, men også noen tjenester som kjører lokalt. Disse tjenestene gjør det mulig for eStudium å se aktivitet, antall besøkende, sidevisninger, geografisk lokasjon, kilder og mer.

Dette er opplysninger som foreldes (og slettes automatisk) etter en bestemt tid.

Vi bruker disse opplysningene til å forstå bruken av eStudium, rapporter som (til eksempel) viser trender, eller for å gjøre tjenesten bedre og hindre misbruk.

Annonser

Annonser eller reklamer som vises på eStudium.no kan være levert av partnere som benytter informasjonskapsler eller samler inn generell (anonym) informasjon. Informasjonskapsler fra annonsører og annen form av reklame, kan gjenkjenne din enhet (eller andre som bruker din enhet) hver gang de viser deg en reklame.

Dette er informasjonskapsler som tillater eStudium eller tilknyttede annonsører å levere målrettet reklame, eller annen form for markedsføring vi eller de mener er av interesse for deg.

Hvem vi deler opplysninger med

Vi deler generell (anonym) informasjon og identifiserbar informasjon med de som er en del av (I) administrasjonen hos eStudium (til eksempel ansatte), affilierte virksomheter (II) som trenger den eller for å gjøre produkter tilgjengelig, samt entreprenører (III) som har gitt samtykke til å ikke dele informasjon videre.

Noen av disse kan være lokalisert utenfor Norge.

Vi deler generell (anonym) og identifiserbar informasjon kun med parter nevnt i denne personvernerklæringen, i forbindelse med stevning, lovpålagt forespørsel, ordre fra myndighetene eller når det er (i god tro) nødvendig for å beskytte eiendom eller rettighetene til eStudium, tredjepart eller allmennheten.

Dersom du sender eStudium en henvendelse (til eksempel) via e-post, kontaktskjema eller andre sosiale kanaler på nettstedet, forbeholder vi oss retten til å publisere innholdet.

eStudium tar alle forhåndsregler for å beskytte mot uautorisert bruk, tilgang, endring eller skade på identifiserbar informasjon. Vi vil aldri leie ut eller selge identifiserbare opplysninger til noen.

Hvor lenge vi oppbevarer informasjon

Hvis du publiserer en kommentar, bidrar til nettstedet eller sosiale kanaler hos eStudium, blir informasjon du bidrar med lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi ønsker bidraget synlig på våre nettsider, skal kunne gjenkjenne oppfølgingskommentarer for å godkjenne dem automatisk eller legge dem i kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For alle brukere som registrerer seg hos eStudium, lagres det de personopplysninger som brukeren til enhver tid oppgir i brukerprofilen. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne opplysninger til enhver tid (utenom selve brukernavnet, dette kan ikke endres, men brukernavnet er derimot ikke normalt synlig uten at brukeren velger det selv).

Rettighetene dine

Hvis du har en brukerkonto hos eStudium, eller har bidratt til innhold på nettstedet eller publisert noe i sosiale kanaler, kan du be om å få en eksportfil som inneholder hvilke opplysninger vi har om deg.

Dette omfatter alle data som er direkte knyttet til brukerkontoen din.

Du kan også be om at vi sletter alle opplysninger vi har om deg, men dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

I en brukers profilinnstillinger finnes det et eget alternativ for å slette brukerkontoen. Vær oppmerksom på at dersom du benytter deg av denne retten, vil du ikke lenger kunne bruke tjenester som leveres av eStudium, og du vil si fra deg retten til eventuelle kurs eller tjenester du har kjøpt eller ervervet.

Hvis du velger å slette brukerkontoen din kan den ikke gjenopprettes av deg eller administratorer. Dette er en permanent og ikke-reverserbar handling.

Rutiner for datalekkasjer

Risikoen for datalekkasjer er som ved alle tjenester på Internett, alltid til stede, men sannsynligheten er svært liten. Dersom det under formodning skulle bli kjent at en datalekkasje eller annen svikt er et faktum, er vår umiddelbare praksis å stenge offentlig tilgang til våre servere og tjenester.

eStudium har interne rutiner for å kartlegge hva som har hendt, og tiltak iverksettes for å informere alle påvirkede parter, rette feil og gjenopprette sikker drift. Om det skulle bli kjent at en datalekkasje har rammet deg som bruker, vil vi informere deg ved å sende en e-postmelding med nødvendige opplysninger og tiltak.

Overtagelse

Hvis eStudium gir opp alle sine eiendeler, er ervervet eller i det usannsynlige tilfellet legger ned driften eller går konkurs, vil all informasjon være en del av eiendelene som overføres eller erverves av tredjepart.