Velkommen Forum Webdesign og utvikling Hvordan bestemme bildet som viser når et innlegg deles til Facebook?

 • Hvordan bestemme bildet som viser når et innlegg deles til Facebook?

  Publisert av Peter Andre den 01/05/2023 kl 12:04

  Har møtt på en utfordring med at når et innlegg fra nettsiden deles til Facebook, viser et annet bilde enn de bildene som finnes i innlegget. Ønsker å styre hvilket bilde som viser og gjerne individuelt for hvert innlegg.

  Jan Ove svarte 1 år siden 4 Medlemmer · 3 Svar
 • 3 Svar
 • Kristian

  Moderator
  01/05/2023 kl 12:34

  Det er et ganske vanlig problem, og løsningen er enkel. Du kan kontrollere hvilket bilde som vises når et innlegg deles på Facebook ved å bruke det som kalles for Open Graph-tags. Open Graph-tags hjelper sosiale medier som Facebook med å hente riktig informasjon fra nettsiden din, inkludert hvilket bilde som skal vises.

  For å enkelt legge til Open Graph-tags kan du:

  1. Installere og aktiver en SEO-utvidelse som støtter OpenGraph. Noen gode alternativer for dette er Rank Math, Yoast SEO eller All in One SEO. Disse er “freemium” og kan installeres gratis fra WordPress kontrollpanel.
  2. Når du redigerer innlegget, finn metaboksen som SEO-utvidelsen har lagt til (se etter en knapp oppe til høyre i Gutenberg eller en innstilling i sidekolonnen). I den kan du bestemme hvilket bilde som skal benyttes ved deling til sosiale medier, tilpasse beskrivelsen til innlegget i søkeresultater osv.

 • Ronald

  Administrator
  01/05/2023 kl 12:45

  Når du har installert en SEO-plugin vil denne (nesten alltid) bruke bildet du har satt til “Fremhevet bilde” til å være det som vises på sosiale medier automatisk. Det er likevel lurt å tilpasse dette i metaboksen som @Kristian skriver.

  For å sjekke hvordan innlegget eller siden din vil se ut når det deles på Facebook, kan du bruke Facebook sitt delingsverktøy (bare lim inn nettadressen til det du forsøker å dele og klikk på “Debug”):

  https://developers.facebook.com/tools/debug/

 • Jan Ove

  Medlem
  08/05/2023 kl 19:05

  I den nye utgaven av WP-kurset er et kjapt emne om RankMath som forklarer mye av dette. Anbefales 🙂

Logg inn for å svare.