Velkommen Forum Webdesign og utvikling Hvilken PHP versjon bruker nettsiden min?

 • Hvilken PHP versjon bruker nettsiden min?

  Publisert av Lysander on 23/06/2022 kl. 09:43

  Jeg har blitt fortalt at jeg kanskje bruker en eldre versjon av PHP og at det er derfor jeg opplever litt rare ting på WordPress nettstedet mitt. Hvordan kan jeg enkelt finne ut hvilken versjon jeg bruker?

  Peder svarte 8 måneder, 4 uker siden 3 Medlemmer · 3 Svar
 • 3 Svar
 • Kristian

  Medlem
  23/06/2022 kl. 10:17

  Det enkleste er kanskje å gå til Verktøy > Nettstedshelse i WordPress kontrollpanel. Hvis du der klikker på fanen “Info” finner du PHP-versjonen du bruker og mye annen teknisk informasjon om WordPress, webhotell osv.

  For å endre hvilken PHP-versjon du bruker derimot, må du inn i kontrollpanelet for webhotellet ditt (eventuelt kontakte supportavdelingen hos leverandøren din).

 • Lysander

  Medlem
  03/07/2022 kl. 19:32

  Takk for raskt svar!

  Jeg har nok sovet litt i timen, nettsiden min brukte PHP 7.1 og det er nok grunnen til merkelighetene jeg opplevde i WordPress. Har byttet til 7.4 og nå virker alt som det skal.

  • Dette svaret ble endret 8 måneder, 4 uker siden av  Lysander.
 • Peder

  Medlem
  03/07/2022 kl. 19:38

  Leverandørene plasserer deg ofte på den PHP-utgaven som er “gjeldende” når du registrerer deg. Når nyere utgaver av PHP lanseres, vil ikke versjonen nettstedet bruker bli endret automatisk – men det kan normalt gjøres helt enkelt fra leverandørens kontrollpanel.